11 декември 2014

Копче за балтон... / It's Raining... Pendants

... или в моя случай висулка за колие, и то не една. Най-често една ефектна висулка е достатъчна, но на мен ми връчиха цял куп със задачата да "направя нещо". Е, предвид мъглявото задание, постарах се :)
I was asked to "make something" with a pile of natural stone pendants. Well, I tried to do my best, even though a beautiful pendant often is all you need.

1. Колие "Горски мъх" / Forest Moss Necklace


Горния край на висулката увих небрежно с кафява тел и я закачих към носач в цвят бронз. Направих няколко свързани елемента с мъниста ахат, хематит и динен кварц и ги разположих от двете страни на синджира. Към висулката добавих и едно бронзово колибри, за да омекоти разликата в цветовете на металните елементи.
I made a messy wire wrap on top of the pendant and attached it to a bail. Then I alternated chain and some wired links, made with agate, hematite and watermelon quartz beads and added a small colibri charm to the bail.

2. Колие "Малинов сок" / Raspberry Juice Necklace


Направих носач от небрежно увита черна тел и добавих черен и лилав синджир.
I made a messy (my favorite!) wire wrapped bail and added black and purple chain.

3. Колие "Сини вълни" / Blue Waves Necklace


Използвах капаче за мъниста, за да покрия захващането на тази висулка, което пък съм направила от игла с ушенце. С бялото кристално топче отгоре се получи нещо като ангелче :) Синджирът е от мъниста хаулит и метални разделители.
I used an eye pin to make the bail and covered it with a filigree cone bead cap that was very pliable so I just had to press it a bit to embrace the pendant. It looks like an angel with the white crystal bead on top :) The chain is made of wired links, spacers and howlite beads.



А знаете ли кое е лошото? Че имам още толкова висулки за правене! А хубавото? Че имам още толкова висулки за правене :)
And you know what? I have even more pendants to "dress up"!

4 коментара:

Ще се радвам да ми казвате какво мислите! I appreciate your comments!