24 януари 2012

Нови стари брошки / New old brooches

Не е лесно човек да се пренастрои след празниците - хем очаква с нетърпение да се върне към прекъснатите занимания или има нови планове, хем му липсва празничната подготовка. Пък аз вече имам идея за изненадата за следващата Коледа. Само трябва да се науча да шия по-добре, да си намеря модели и кройки (о, не, за дрехи и дума не може да става),  май имам доста материали за такъв "проект" (първоначално изпитвах неудобство от тази дума за скромните ми занимания), като дори ще мога да оползотворя и някои готови малки "проектчета"...

Засега продължавам с брошките. Доста се чудих дали да не покажа тези двете малко по-късно - стори ми се, че ще е скучно вече във втора поредна публикация да показвам неща, направени от едни и същи материали. От друга страна, по неясни причини, още докато правих бухалчето и ежковците, тези миналогодишни брошки бяха все пред очите ми. И макар рядко да повтарям модел, защото искам да опитвам все нови и нови, при първата възможност след празниците направих две "зимни" брошки - не успях съвсем да избягам от старите модели, но ето какво се получи:



Ползвала съм тази инструкция (това цвете е разкошно!), а центърът е цветче, правено с формичка за цветя от разплетен шал от някаква мека изкуствена прежда. Тези копчета с преливащи цветове никога не съм успявала да снимам добре :(


Жълтите венчелистчета са от разглобено изкуствено цвете и въпреки многотията от копчета и мъниста, не успях да намеря по-добро решение за центъра от миналогодишното.

Междувременно се мъча върху един проект, който съм започнала много преди Коледните празници и който още е полусглобен, а нямам никаква идея как да го довърша. Дано ме осени скоро, че идва Баба Марта :), а още не съм решила какво... и дали...

While missing the preparations and expectation of  the festive euphoria, I was eager to go back to the projects I was working on before Christmas. When I was making the felt critters, I remembered those two brooches of  last year. So, here are the new old brooches. I followed this tutorial (gorgeous flower!), used a disassembled artificial flower, flower-loomed the center for one of them and used buttons for the other.

Meanwhile, I am contemplating on a project I started long before Christmas but still have no idea how to finish it. It's frustrating! Hopefully, I can finish it before Baba Marta, 'cause I need to make some martenitsas and, more important, come up with something different than last year :)

And, by the way, I have an idea for next Christmas' surprise gifts. It's just that I need to master the sewing machine, improve my sewing skills, find some templates and tutorials... well, that's about all (?!) - I have a good stash of the materials I will need and I could utilize some small trial "projects". That is, if I don't change my mind or stumble upon a better idea :)

5 коментара:

  1. Първата брошка е много ефектна, както си я комбинирала с плетения център, отделно сбора от материи и близките цветове много ми харесва :)
    А колекцията от линка "миналогодишни брошки" е впечатляваща и страшно красива.

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен първата брошка ми хареса :) много интересна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви за коментарите :) Първата и на мен ми е фаворит :)

    ОтговорИзтриване
  4. Далията и аз съм я бройнала за бъдещ проект :) Но твоята ...е, съвършено различна и много красива. Центърът много я "отваря"! Чудесна идея да се използва луумчето за оплитане на цвете-център. Станало е богато и съвсем на място.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, наистина има много възможности за използване на формичката за цветя и очаквам твоята далия с разкошните филцове, които имаш!

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам да ми казвате какво мислите! I appreciate your comments!