03 май 2014

Направи си сам двустранни висулки / DIY double-sided charms

Повечето висулки, които слагаме на гривните с ластик, са едностранни. Някой се оплака, че все трябвало да внимава как си слага гривната, за да се вижда висулката от лицевата страна. Има начин да прикрием поне малко непривлекателната задна страна на висулката. Пригответе си висулки, лепило, лъскави камъчета, синци, изобщо - дребни-непотребни, пинсета, с която да хващате камъчетата и да ги поставяте в запълнения с лепило отвор и клечка за зъби, за да ги притискате и намествате. Ето какво се получи при мен, а с повече старание може да се постигнат и по-забележителни резултати, стига да ви се занимава с обратната страна на някаква висулка :).
Most of the charms we put on elastic bracelets are one-sided. Someone complained about having to pay attention when wearing her bracelet so that the front side faced the right direction. That's why I decided to DIY some double-sided charms. You will need charms, glue, tiny rhinestones, seed beads or similar, tweezers to pick them and place in the opening already filled with glue and a tooth pick to press them in place. Not bad, ah? Could be even better if you wanted to devote more time and resources to the reverse side of a charm  :).






В момента съм затънала до гуша в един проект за бижута и имах нужда от нещо бързо и лесно за разведряване. За съжаление, не мога да покажа повече преди определена дата :)
I am in the middle of a jewelry making mess right now and I needed a quick project as a diversion. Unfortunately, we're not allowed to post anything before a certain date :) 


А междувременно ми се случиха много приятни неща - спечелих цели два подаръка, да не повярваш!
Meanwhile, some very nice things happened to me - I won two giveaways! Two!

Първият беше това сладко пиленце от полимерна глина на Fulgorine, с нетърпение очаквам да ми остане време да се заема с него.
The first was this beautiful polymer clay bird by Fulgorine, I can't wait to steal some time to work with it!



Вторият беше този комплект великолепни платове за кукли Тилда от Любимые делишки, което ме подсеща, че отдавна не съм сядала зад шевната машината! Препоръчвам Ви да посетите и страничката "За България" в блога на Людмила, а тя самата как описва страната ни - много наши сънародници не биха се справили!
The second was this awesome Tilda fabric bundle from here (the blog is in Russian and is called "Favorite Things"), which reminded me that I haven't used my sewing machine in a long time!








1 коментар:

  1. You are a very lucky lady, congratulations on winning two wonderful giveaways.
    I love your idea about embellishing the back side of one-sided charms making them pretty from both sides. :)

    I understand what you mean about sewing. I've been so busy beading lately that my poor sewing machine must feel abandoned. Maybe I need some beautiful fabrics like you've won to inspire me to set up my sewing machine again. ; )

    ОтговорИзтриване

Ще се радвам да ми казвате какво мислите! I appreciate your comments!