30 януари 2015

Префасониране на колиета / Necklace Makeovers

Заех се да префасонирам две леко скучни колиета. Нямам снимки преди това, лесно е да си ги представите - просто висулки на верижки. И двете са дълги, макар това да не личи от снимките.
I was asked to makeover two slightly boring necklaces. I don't have any before pictures, just imagine pendants with chains. Both are long, even though you can't tell from the pictures.
*****
В едното добавих към верижката халкички с кристални висулки и висулки-пеперудки. Много ми се искаше да направя нещо и за висулката, за да я олекотя на вид, но не успях да го измисля.
In this one, I added jump rings with Chinese crystal dangles and two butterfly charms to the chain. I really wanted to add something to the pendant to soften its "heavy" look but I couldn't think of anything.



"Златното" колие ме изпоти повече. Нанизах тюркоазен чипс на игли с ушенца с постепенно увеличаваща се дължина и ги подредих над висулката, но не стояха добре докато не съобразих да закача двата края на верижката към всяко ушенце. "Свободния ход" на висулката ограничих с първата много къса игла с ушенца. Блясъкът на листото продължаваше да ме смущава и закачих едно нанизче с тюркоазени мъниста и на него, като промуших къса верижка през държача.
The "golden" necklace took me longer. I strung turquoise chips on double eye pins with gradually increasing length and attached them to the chain above the pendant but the whole thing was kind of wobbly. That is, until I attached the chain ends to the rings of the eye pins. I also had to confine the pendant to the middle of the chain, hence the lowest double-sided eye pin was as short as possible. The leaf pendant shine was too strong and I added a short turquoise beads dangle, hanging from a piece of chain that I pushed through the bail.




Имам и още идеи за префасонирания, и то не само на бижута. Надявам се скоро да споделя :)
I have more makeover ideas up my sleeve and they're not all about jewelry. Really hope to share soon :)

2 коментара:

  1. По мое мнение и двете префасонирания много добре са ти се получили. Харесвам висулката "дърво на живота", според мен е достатъчно обемна, за да я олекотиш, но пък лекотата идва от много симпатичните кристалчета и пеперудки. Тюркоазеното допълнение към втората висулка не само й дава много етно вид, но и определено дава класа на висулката. Страхотна хрумка с "вкарване" ушето в синджира. Много, много интересни са станали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лили! Бая отдавна ги мисля и двете :)

      Изтриване

Ще се радвам да ми казвате какво мислите! I appreciate your comments!